Klantverhaal

Gemeente Utrecht

rainbow

"Door haar sensitiviteit haalde omgevingsmanager Silva de angel eruit" , aldus Lydia Leijdekkers, Projectmanager Gemeente Utrecht

"Het project Oudenoord-Kaatstraat gaat om de herinrichting van een kruispunt. Onderdeel hiervan is een afslagverbod om doorgaand verkeer te weren. Misschien technisch niet ingewikkeld. Maar zo'n project in de binnenstad raakt aan de leefsituatie van veel mensen en brengt dus veel met zich mee. 

Het afslagverbod leidt ertoe dat routes voor gemotoriseerd verkeer veranderen. Buurtbewoners hebben daarom zorgen en vragen. Hoe kom ik tijdens de werkzaamheden bij mijn huis? Welke overlast kan ik verwachten? Komt er tijdelijk of blijvend sluipverkeer door onze straat? Goede beantwoording van deze vragen, zorgen en bezwaren is essentieel. En daarom was het zo belangrijk dat we aan Silvia Burger van Rainbow een goede omgevingsmanager hadden. 

Silvia Burger was de organisator en het gezicht van onze informatievoorziening over de herinrichting. Ze was heel benaderbaar als bijvoorbeeld iemand van een bewonersgroep mailde met kritiek of zorgen. Ze bleef professioneel als de emoties opliepen. Ze heeft meerdere keren koffiegedronken met bewoners. Geen enkele belanghebbende krijgt bij zo'n project 100% zijn zin - dat kan nu eenmaal niet. Maar als mensen voelen dat er serieus naar hen geluisterd wordt, haalt dat de angel uit de situatie." 

Weten wanneer te escaleren 

"Het goede aan Silvia is dat ze veel zelfstandig oppakt: daar hoeven wij niet naar om te kijken. Dat zorgt voor veel vertrouwen en rust. Daarbij snapt ze welke dingen ze zelf kan afhandelen en in welke situaties bijvoorbeeld de wethouder ingeschakeld moet worden. Die bestuurlijke sensitiviteit is nodig bij een dergelijk project. 

Bij dit alles komt ook dat Silvia een heel fijn mens is om mee te werken." 

Toepasbaar advies

Ons advies is het sluitstuk
dat leidt tot actie

Bindmiddel tussen partijen

Partijen verbinden voor
gezamenlijke projectdoelen

Keuzevrijheid

Inzicht geven voor
weloverwogen keuzes

Faciliteren van optimale keuzes

Verbetering van
aanbestedingen voor optimale resultaat

Funda Okat

Projectmanagement Ondersteuner
Ervaar onze expertise

Persoonlijk contact

Ontdek hoe onze expertise uw organisatie kan transformeren.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Rainbow Management

Bekijk onze
sfeerimpressie

Over Rainbow Management

Wij bieden ondersteuning en advies bij projecten. Dat doen wij op een onderscheidende manier, waarbij we de focus leggen op het gehele team en gezamenlijk en daadkrachtig te werk gaan. Met een persoonlijke en eigentijdse aanpak brengen wij mensen, organisaties en projecten in beweging en maken wij complexe vraagstukken helder.  

8.7

o.b.v. 69 projecten

Bekijk vacatures