Klantverhaal

Waterschap Hollandse Delta

rainbow

"Pieter voorkomt dat projecten op slopershoogte belanden", aldus Richard Moerenhout, Afdelingshoofd Project en Uitvoering, Waterschap Hollandse Delta 

"Het project Fysieke Toegangsbeveiliging loopt nu drie jaar en wordt dit kwartaal afgerond. Het zijn nu pasjes - in plaats van sleutels - die toegangsrechten geven aan iedereen binnen en leveranciers van buiten de organisatie. Denk daarbij aan allerlei soorten ruimtes. Van kastjes bij stuwen tot gebouwen van de waterzuivering waarin apparaten staan met middenspanning. 

Het was een atypisch project, zowel voor de marktpartijen als voor ons. Het gaat immers niet om het verhogen van een dijk of het maken van een gemaal. We hebben daarom een apart projectteam opgericht met daarin experts op het gebied van pasjes-toegangssystemen. Ook hebben we Pieter Overtoom van Rainbow Management aangetrokken: voor het contractmanagement.  

Pieter was al gepokt en gemazeld in het werken met aannemers die zowel aanleg als onderhoud doen. Onze organisatie is hierin traditioneler: bij onze projecten zijn aanleg en onderhoud van oudsher vaak gescheiden. Pieter pleitte ervoor om het voor aannemers interessanter te maken door ook het onderhoudscontract gelijktijdig aan te besteden. Dat is een goede keus geweest." 

Winkel verbouwen terwijl die openblijft 

"Ook intern is een project als dit uitdagend. Het gaat om meer dan duizend 'deuren' en de toegang daartoe. En je verbouwt de winkel terwijl deze openblijft. Het raakt ieders bewegingsvrijheid. Sommige medewerkers of leveranciers kregen andere toegangsrechten. 'Vroeger kon ik hier naar binnen!' Het is dus bijna een bedrijfscultuurtraject: we moesten de hele organisatie daarin meenemen. Als contractmanager moet je daarin natuurlijk flexibel kunnen schakelen wat betreft planningen en menselijk gedrag. Dat kan Pieter. 

Anderzijds is hij er goed in om standvastig te zijn. Een opleverdatum is niet voor niets vastgesteld. Je kunt aannemers in duidelijke taal aanspreken op geleverde kwaliteit. Daarbij verstaat Pieter wel de kunst om in gesprek te blijven. Om bij spanning om tafel te gaan zitten en dingen uit te spreken.  

Dit zorgt dat een project nooit op 'slopershoogte' belandt, waarin een aannemer in de stand schiet van: ik doe alleen wat in het contract staat en niets meer. Pieter denkt altijd twee stappen vooruit en plant sessies in die dingen bespreekbaar maken. Hij haalt de angel uit lastige situaties en zorgt dat iedereen achter het doel blijft staan. Daarbij helpt Pieters rustige, relativerende, houding - en wie weet ook wel de smetteloze witte overhemden die hij consequent draagt, haha." 

Toepasbaar advies

Ons advies is het sluitstuk
dat leidt tot actie

Bindmiddel tussen partijen

Partijen verbinden voor
gezamenlijke projectdoelen

Keuzevrijheid

Inzicht geven voor
weloverwogen keuzes

Faciliteren van optimale keuzes

Verbetering van
aanbestedingen voor optimale resultaat

Funda Okat

Projectmanagement Ondersteuner
Ervaar onze expertise

Persoonlijk contact

Ontdek hoe onze expertise uw organisatie kan transformeren.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Rainbow Management

Bekijk onze
sfeerimpressie

Over Rainbow Management

Wij bieden ondersteuning en advies bij projecten. Dat doen wij op een onderscheidende manier, waarbij we de focus leggen op het gehele team en gezamenlijk en daadkrachtig te werk gaan. Met een persoonlijke en eigentijdse aanpak brengen wij mensen, organisaties en projecten in beweging en maken wij complexe vraagstukken helder.  

8.7

o.b.v. 69 projecten

Bekijk vacatures