Klantverhaal

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW)

rainbow

"Bij Rainbow Management hebben ze ervaring met grotere aanbestedingen die wij misten", aldus Tjeerd Meijer, Interimmanager Vastgoed Woningcorporatie Oost Flevoland.

"Het ging om een aanbesteding van de modernisering van vierhonderd jaren 70-woningen in de gemeente Dronten. Een omvangrijk project waarmee flinke bedragen gemoeid zijn. Wij zochten naar een partner die ervaring heeft met het doen van grotere aanbestedingen én de contractbeheersing ervan. Zo kwamen we bij Rainbow Management uit." 

Kennis van Europese aanbestedingen was pluspunt

"Het voelde als een sprong in het diepe, want Rainbow Management heeft geen ervaring met woningcorporaties. Voor ons was hun ervaring met Europese aanbestedingen een pluspunt. Die ervaring hebben wij niet, aangezien aanbestedingen in onze sector met name meervoudig onderhands verlopen."
Omdat Europese aanbestedingen binnen onze sector een agendapunt is en dit project een lange doorlooptijd heeft, wilden we het zekere voor het onzekere nemen. We hebben dus een aanbesteding opgezet volgens de Europese regelgeving.

De consultants van Rainbow Management - eerst Nick Kolfschoten en later ook Jeroen Eikholt - stelden met ons de documenten van de aanbesteding op. De selectieleidraad, het programma van eisen, enzovoort. Dat ging in nauwe samenwerking met ons: wij hebben kennis van de woningen en de vastgoedmarkt."

Objectief toetsbare gunningscriteria

"We hebben door de samenwerking nuttig inzicht gekregen in het proces en de structuur van Europees aanbesteden.

Door de inbreng van Rainbow Management werden we aangezet nog eens goed over ons project na te denken - ook als het gaat om het SMART formuleren van de gunningscriteria. Een uitdaging was om de aanbiedingen op een objectieve manier te kunnen toetsen. We hebben de criteria nu zo neergezet, dat we objectief kunnen meten en de aanbiedingen kunnen vergelijken. Bijvoorbeeld een aantal duurzaamheid scenario's voor de installaties in de woning die de aannemer gaat afprijzen.

Rainbow Management is erg toegankelijk en de lijnen zijn kort. Met de consultants kunnen we goed sparren. Zij nemen geen blad voor de mond en wij doen dat ook niet. Ze zijn positief ingesteld. Dat alles samen zorgt voor een effectieve en plezierige samenwerking."

Toepasbaar advies

Ons advies is het sluitstuk
dat leidt tot actie

Bindmiddel tussen partijen

Partijen verbinden voor
gezamenlijke projectdoelen

Keuzevrijheid

Inzicht geven voor
weloverwogen keuzes

Faciliteren van optimale keuzes

Verbetering van
aanbestedingen voor optimale resultaat

Funda Okat

Projectmanagement Ondersteuner
Ervaar onze expertise

Persoonlijk contact

Ontdek hoe onze expertise uw organisatie kan transformeren.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Over Rainbow Management

Bekijk onze
sfeerimpressie

Over Rainbow Management

Wij bieden ondersteuning en advies bij projecten. Dat doen wij op een onderscheidende manier, waarbij we de focus leggen op het gehele team en gezamenlijk en daadkrachtig te werk gaan. Met een persoonlijke en eigentijdse aanpak brengen wij mensen, organisaties en projecten in beweging en maken wij complexe vraagstukken helder.  

8.7

o.b.v. 69 projecten

Bekijk vacatures