Klantverhaal

Gemeente Den Haag | Dienst Stadsbeheer

rainbow

"Als projectmanager schakelt Nick heel snel", aldus Steffanie Merema, Projectmanager Meerjarenprogramma Kunstwerken Den Haag

“Meestal hebben we een paar jaar voorbereiding maar die luxe is er niet altijd. Dat gold ook voor een paar projecten die Nick Kolfschoten van Rainbow management overnam.  

Een voorbeeld daarvan is de tweede haven van Scheveningen. Daar vinden grote evenementen als de Ocean Race plaats. Vanwege dreigende verzakkingen en zorg over de stabiliteit kadeconstructie moest de bodem per direct verstevigd worden. Nick heeft dat als projectleider opgepakt en daarin heel snel geschakeld. Contractvorming met de aannemer, afstemming met de stakeholders en het havenbedrijf, zodat de haven in gebruik kon blijven… Binnen een week was de aannemer aan de slag. 

Een ander voorbeeld is de Zwarteweg Boomsluiterskade. De kademuur in kwestie is in slechte staat. In de tijd dat Nick het project overnam, had het project de status van een pilot op het gebied van duurzaamheid. Rapid Circular Contracting was de methodiek waarmee we toen werkten. Maar toen bleek dat de kade op instorten stond, werden we gedwongen die aanpak te laten varen. Er moest snel een bestek de markt op om de kade te vervangen.  

Nick heeft het definitief ontwerp en bestek afgerond en in de uitvoering speelt hij nu ook nog een rol. Daar kwamen nog wel wat uitdagingen bij kijken: er staan op die kade oude panden met slechte funderingen. De fasering van het project vroeg nogal wat coördinatie, bijvoorbeeld tussen de constructeurs en boomdeskundigen. Nick heeft dat met succes gecoördineerd.” 

Echt een deel van het team 

"Nick is een algemeen projectmanager pur sang. Sommige projectmanagers zijn meer van de technische details, andere zitten op de grote lijnen en het eindresultaat. In die laatste categorie valt Nick. Hij heeft ook veel connecties en dat komt altijd van pas als er weer eens onverwachte dingen opduiken. 

Als we mensen langere tijd inhuren, is het natuurlijk belangrijk dat ze een deel van het team worden. Dat was bij Nick heel sterk het geval. Bij hem voelen we geen verschil met mensen die in dienst zijn." 

Toepasbaar advies

Ons advies is het sluitstuk
dat leidt tot actie

Bindmiddel tussen partijen

Partijen verbinden voor
gezamenlijke projectdoelen

Keuzevrijheid

Inzicht geven voor
weloverwogen keuzes

Faciliteren van optimale keuzes

Verbetering van
aanbestedingen voor optimale resultaat

Funda Okat

Projectmanagement Ondersteuner
Ervaar onze expertise

Persoonlijk contact

Ontdek hoe onze expertise uw organisatie kan transformeren.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

X Years! Rainbow Management

Bekijk onze
sfeerimpressie

X Years! Rainbow Management

Dit jaar vieren wij met trots ons 10-jarig jubileum! Al een decennium lang bieden wij ondersteuning en advies bij projecten, op een manier die echt het verschil maakt. Onze onderscheidende aanpak richt zich op het gehele team, waarbij we gezamenlijk en daadkrachtig te werk gaan.

Met een persoonlijke en eigentijdse benadering brengen wij al tien jaar mensen, organisaties en projecten in beweging en maken wij complexe vraagstukken helder. Follow the rainbow en ontdek hoe wij met passie en toewijding blijven bijdragen aan jouw succes.

8.7

o.b.v. 69 projecten

Bekijk vacatures