Klantverhaal

Trambedrijf Provincie Utrecht

rainbow

"Goed in het werken op het snijvlak van publiek en privaat", aldus Cees Tommel, Directeur Trambedrijf Provincie Utrecht  

"Voor ons was een belangrijke opdracht om de bestaande organisatie te professionaliseren. Pieter van Rainbow kwam bij ons binnen in de beheerorganisatie en heeft daar het contractmanagement opgepakt. Dat was een wat ondergeschoven kindje helaas.  

Inmiddels zijn er nieuwe contracten afgesloten, bijvoorbeeld een contract voor baan met Strukton en voor materiaal met Alstom. We gaan daarbij meer sturen op KPI's, meer proactief dan reactief. Dat is wel een verschil met de eerdere, wat familiaire samenwerking tussen de partijen. Een ander verschil is dat we onze leveranciers meenemen in de ontwikkelagenda.  

Tramuitval door veelheid van factoren 

Bij tramuitval is het vaak een veelheid van factoren die tot een storing kan leiden. Niet ieder lampje dat gaat branden, leidt tot een storing. Om het samenspel van factoren beter te begrijpen, zetten we een 'storingsboom' op: een analyse van alle storingsfactoren. 

Daarbij zijn meerdere partijen betrokken en die hebben we samengebracht in de zogenaamde cirkel van het samenwerken. Om maar een voorbeeld te noemen: het onderhoudsbedrijf kan nuttige informatie halen uit de rituitval van trams. Doordat iedereen nu naar het complete plaatje kijkt, komt iedereen beter in zijn rol te zitten.  

Affiniteit met inhoud en bestuurlijke kant 

Pieter is een katalysator die de boel in beweging brengt: het neerzetten van een strategie en aanpak, de boel enthousiasmeren en leveranciers aanspreken op verplichtingen. 

Pieter en zijn collega's zijn volgens mij goed in het werken op het snijvlak van publiek en privaat. Ze hebben affiniteit met de inhoud en de bestuurlijke kant. Die balans kunnen ze aanbrengen. Dat geldt ook voor de balans tussen inhoud en soft skills die Pieter meebrengt. Dat laatste is natuurlijk belangrijk: kun je mensen meekrijgen in je verhaal? Dat kan hij." 

Toepasbaar advies

Ons advies is het sluitstuk
dat leidt tot actie

Bindmiddel tussen partijen

Partijen verbinden voor
gezamenlijke projectdoelen

Keuzevrijheid

Inzicht geven voor
weloverwogen keuzes

Faciliteren van optimale keuzes

Verbetering van
aanbestedingen voor optimale resultaat

Funda Okat

Projectmanagement Ondersteuner
Ervaar onze expertise

Persoonlijk contact

Ontdek hoe onze expertise uw organisatie kan transformeren.
Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

X Years! Rainbow Management

Bekijk onze
sfeerimpressie

X Years! Rainbow Management

Dit jaar vieren wij met trots ons 10-jarig jubileum! Al een decennium lang bieden wij ondersteuning en advies bij projecten, op een manier die echt het verschil maakt. Onze onderscheidende aanpak richt zich op het gehele team, waarbij we gezamenlijk en daadkrachtig te werk gaan.

Met een persoonlijke en eigentijdse benadering brengen wij al tien jaar mensen, organisaties en projecten in beweging en maken wij complexe vraagstukken helder. Follow the rainbow en ontdek hoe wij met passie en toewijding blijven bijdragen aan jouw succes.

8.7

o.b.v. 69 projecten

Bekijk vacatures