Corry Verlaan, Afdelingshoofd Contractmanagement Rijkswaterstaat:

 

‘Betere inschrijvingen en soepel de uitvoering in’

Het gevaar van een nieuwe uitvraag is dat het een copy-paste is van de vorige. Het is de leveranciers dan niet helder wat uniek is aan het nieuwe project. Pieter van Rainbow Management heeft dat voorkomen door dicht bij de leverancier te blijven. Hij kan zich inleven, heeft die sensitiviteit.

Investering ruimschoots terugverdiend

Door de nieuwe vormen van overleg die Pieter introduceerde, begrepen de leveranciers beter wat wij van Rijkswaterstaat vroegen. Hun feedback heeft ons een betere perceelindeling opgeleverd. Dit leidde tot betere inschrijvingen en het traject gaat soepeler de uitvoering in.

Een ander belangrijk resultaat is dat we minder klachten en dure juridische procedures
tegenkomen. Alleen al daarom verdient de investering zich voor ons ruimschoots terug. Maar ook de leveranciers voelen de meerwaarde. Het kost hen minder energie om te bedenken wat wij willen. Uiteindelijk levert het gewoon betere projecten op.

Niet de wijsheid in pacht

Wat ik meteen fijn vond aan Pieter: hij had geen houding van ik heb de wijsheid in pacht. Hij aarzelde nooit om mij vragen te stellen. Dat gaf mij vertrouwen. Want een externe consultant kan alleen goed advies geven als hij zich goed informeert.

Het scheelt ook bij de facturering: iemand die niet alles zelf wil uitzoeken, is minder tijd kwijt. Daar is Pieter scherp op.

Drie mails

Ik heb in al die maanden misschien drie mails uitgewisseld met Pieter. Net als ik is hij van het persoonlijk contact, van elkaar in de ogen kijken. En dat is fijn, want hij is een energiek iemand met veel humor.”

Corry Verlaan, Afdelingshoofd Contractmanagement Rijkswaterstaat:

 

Bekijk ook de volgende klantverhalen:

Anne Kroese – strategisch adviseur; Nationaal Coördinator Groningen

Walther Ploos van Amstel, lector city logistics Hogeschool van Amsterdam

Pieter Overtoom

Pieter Overtoom
Rainbow Management
Rijnzathe 7
3454 PV De Meern

pieter@rainbow­management.nl
+31(0)6 – 13 139 094

Neem contact op