Diederik Holtland – Hoofd bedrijfsbureau:

Beens groep

Het cursusonderdeel conflictmijdend onderhandelen op basis van belangen (Harvard principe) heeft mij tot nadenken gezet. Je bereikt meer door gezamenlijk op zoek te gaan naar de belangen én de oplossingen. De praktijkoefeningen tijdens de cursus waren hierbij zeer ontdekkend.

 

Strategisch Omgevingsmanagement

Wij hebben op maat een cursus Strategisch omgevingsmanagement ontwikkeld voor Beens Groep en deze verzorgd aan de brede organisatie. Daarnaast staan wij Beens Groep, naar behoefte bij in tenders, met name bij het schrijven van de EMVI-plannen voor omgevingsmanagement.

Wel beseffend dat hun projecten veel impact hebben op de omgeving, heeft Beens Groep ons verzocht hen mee te nemen in de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM).

Mutual Gains Approach

Na de kennismaking met de organisatie en hun uitdagingen in de hedendaagse tenders en projecten hebben wij deze cursus op maat ontwikkeld. Wij hebben aandacht besteedt aan de Mutual Gains Approach (MGA), de positie van SOM in organisaties en de rol van de omgevingsmanager. Vervolgens hebben we diverse onderdelen van SOM behandeld waaronder de stakeholdersanalyse, de sociaalpsychologische principes, monitoren, wetgeving en de eigen organisatie. 

Tot slot hebben we alle onderdelen laten terugkomen in lopende projecten. Zodoende is de cursus toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Bekijk ook de volgende reviews:

A.HAK

SADC

Heijmans

Gemeente Amsterdam

Ballast Nedam

Ziut

Van den Biggelaar

Gemeente Roermond

WaakSaam

LMR Drilling GmbH

Rijkswaterstaat

Ministerie Infrastructuur en Milieu

Dura Vermeer

Katarina van der Stad

Katarina van der Stad
Rainbow Management
Rijnzathe 7
3454 PV De Meern
katarina@rainbowmanagement.nl
+31(0)6 – 13 136 595

Neem contact op