fbpx

Koudwatervrees

Koudwatervrees

Zondagochtend 1 januari 2017. Een bewolkte ochtend met de jaarlijkse traditie in Egmond aan Zee voor de deur.

Ik heb me er nooit aan overgegeven. Maar dit jaar heb ik besloten om dingen te doen waar ik energie en een positief gevoel van krijg. En hoe mooi is het om dan te beginnen met een nieuwjaarsduik, samen met mijn schoonzus en een vriend. Ik moest ze enthousiasmeren om mee te doen en het lukte!

Onderweg naar het strand waren we zeker niet de enigen die voor deze traditie op de been waren. Wat een gemoedelijke sfeer! Na ingeschreven te hebben en de Hollandse muts op te hebben gezet, liepen we strandopgang af. Er klonk opzwepende muziek en veel mensen bewogen al flink op het ritme. Geweldig om de vreugde en harmonie te zien en we bleven er meteen warm door.

Eigenlijk had ik helemaal geen besef van de kou. Wij waren allen gefocust op dat ene doel: stipt op 14:00 uur een frisse duik in de zee nemen. Na dit doel gezamenlijk bereikt te hebben, was het tijd om onder het genot van een warm drankje en foto’s de hele reis te herbeleven.

Op dat moment moest ik een parallel trekken met succesvolle organisaties. Gezamenlijk een helder doel hebben en hier vol voor gaan. Waarbij je continu in beweging moet blijven om te overleven in commerciële omgeving.

Wij doen het in dit nieuwe jaar weer. En dan kunnen we in december 2017 terugkijken op het jaar waarin er weer 365 dagen waren om succesvol te mogen zijn.