Een voorportaal voor de aanbesteding:

 

EMVI-review

Het gebeurt vaak dat EMVI-plannen in organisaties door dezelfde personen worden geschreven. Het nadeel hiervan is dat ‘knip- en plakwerk’ dreigt. Er is dan een blinde vlek voor de behoefte van de klant bij deze specifieke inschrijving.

Het schrijven van een tender vraagt om andere competenties dan de uitvoering van een project. Het gevaar dreigt dat het schrijven van een tender ‘erbij wordt gedaan’ door mensen die geen specialist zijn en niet genoeg tijd hebben. Zeker bij kleinere organisaties.

Door de ogen van de aanbestedende partij

Hoe krijg je als bedrijf goed op papier waarom jij voor dit project de beste bent? Hoe raak je de juiste snaar bij de klant?

Wij werpen een kritische blik op jullie EMVI-review. We hebben gewerkt bij overheidspartijen. Dat heeft de volgende voordelen.

  • Wij kijken naar het plan door de ogen van de opdrachtgever. Wij kennen hem en weten hoe hij beoordeelt;
  • Wij snappen de interne processen en doen passende voorstellen voor maatregelen. Zo heeft de opdrachtgever het gevoel: deze inschrijver begrijpt mijn organisatie;
  • Wij snappen de vraag achter de vraag. Is er net een bestuurlijke verandering geweest bij een overheid? Dat staat niet in de uitvraag maar speelt wel een rol bij de beoordeling.

Opbouwende kritiek voor een beter EMVI-plan

Wij beoordelen op de voorwaarden van het contract en komen met concrete verbetervoorstellen. Wij gaan samen met jullie zitten en lopen door het plan heen.

We zijn scherp en eerlijk in onze kritiek. Meer dan een reviewer die ook collega is, durven wij te wijzen op fundamentele problemen.

Meer weten over EMVI-review, neem vrijblijvend contact met ons op

Pieter Overtoom

Pieter Overtoom
Rainbow Management
Rijnzathe 7
3454 PV De Meern

pieter@rainbow­management.nl
+31(0)6 – 13 139 094

Neem contact op